В съвременния свят двигателите са станали по-сложни, в следствие на многобройни възвратни линии, турбокомпресори с променлива геометрия, EGR клапани, филтри за твърди частици и др. Тази еволюция изисква нов различен и професионален подход. Известно е че директните последици от замърсяването на дюзите, турбото, колекторите и филтрите водят до увеличена консумация на гориво, по-ниска производителност на двигателя,

увеличаване на вредните емисии или в по-лошия случай дори отказ на двигателя, авариен режим и др. Bardahl разработи професионална машина, която почиства различните части на двигателя без разглобяване. Този високотехнологичен уред помага за решаването на проблеми, без да се подменят части. Професионалното почистване гарантира значително спестяване разходите за поддръжка и намалява възможността за грешки и принудителни престои.

Какви операции може да извършва професионалната
машина BARDAHL 360

Почистване на DPF или FAP

Филтърът за твърди частици се почиства с професионалния комплект Bardahl BAR-9168. Машината се свързва към захранващия тръбопровод на датчика за диференциално налягане. Процедурата отнема 2 часа. Вижте видеото.

Цена: 245 лв.

Почистване на инжектори

Машинно ЕКО почистване на дюзите на дизелови и бензинови двигатели. Намалява разхода, увеличава динамиката и удължава живота на инжекторите.

Цена: 103 лв.

Почистване на ЕГР

клапан и всмукателен колектор

Премахва отлагания от смоли, въглеродни депозити/сажди/ и нагари по всмукателния колектор и EGR клапана. Възстановява нормалната циркулация на въздуха към горивните камери. Осигурява оптимално изгаряне, повишава производителността на двигателя и намалява разхода на гориво.

Цена: 103 лв.

Машинно почистване на турбини

Почиства без разглобяване механичните части и лопатките на турбината. Намалява разхода на гориво и вредните емисии. Увеличава ефективността на двигателя чрез по-добра дифузия на отработените газове. Удължава живота на турбото.

Цена: 93 лв.